Betaalmethode & Reisgarantie

STO-reisgarantie

De wet bepaalt dat reisorganisaties die pakketreizen aanbieden moeten garanderen dat bij financieel onvermogen reeds betaalde reizen door anderen worden overgenomen dan wel de reissommen worden terugbetaald. Ook de terugkeer garantie moet geregeld zijn.

 

Onderstaande "reizen" van STOURS zijn door de wet gekwalificeerd als pakketreis en moeten dus onder een garantieregeling vallen.

  • Strand-2-daagse
  • Strand-3-daagse
  • Strand-4-daagse

STOURS is aangesloten bij de VvKR. De VvKR is een belangenvereniging voor kleine reisorganisaties. Er is o.a. met succes onderzoek gedaan naar betaalbare reisgarantie regelingen voor kleine reisorganisaties.

 

Wij hebben deze zaken geregeld via de Stichting Take Over oftewel STO-reisgarantie. Je leest hier meer over in onze reisvoorwaarden en op: www.sto-reisgarantie.nl

Betaalmethode | STO-reisgarantie

Voor de hierboven genoemde "reizen", betaal je de reissom niet aan STOURS maar op de rekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Certo Escrow beheert deze Stichting. De reissom die je op de rekening van deze Stichting betaalt, blijft van jou tot 1 dag na afloop van je wandeltocht/vakantie en is voor STOURS niet bereikbaar. Ook in geval van financieel onvermogen van STOURS kunnen schuldeisers niet bij jouw geld. Één dag na afloop van je wandeltocht/vakantie maakt de Stichting de reissom over aan STOURS. De SDCE staat onder toezicht van de Nederlandse Bank.

Je boeking en procedure

Nadat je van STOURS een bevestiging/factuur hebt ontvangen, ontvang je van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging waarin je gevraagd wordt in te loggen op het beveiligde gedeelte van hun site. Vervolgens krijg je een verzoek tot betaling van de aanbetaling. Voor de genoemde datum op de bevestiging/factuur dient het volledige bedrag op de rekening te staan van SDCE.

 

Indien STOURS in surseance van betaling komt of failliet gaat dan zal de SDCE je geld NIET overmaken op de rekening van STOURS maar overmaken op de rekening van de Stichting Take Over (STO). Indien je nog niet op reis bent zal de STO de betaalde reisgelden terug storten op je rekening. Ben je al onderweg dan zal STO er voor zorgen dat je of het rechtmatige deel van de reissom terug krijgt of dat je de reis kunt afmaken of dat je naar huis kunt terugkeren.

Ter aanvuling

In geval van faillissement zal de STO nooit meer kosten voor je kunnen maken dan maximaal de betaalde reissom.
Eventuele klachten of claims over je reis, staan los van deze betaalmethode.
Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing.
De STO is geen geschillencommissie.

 

Deze manier van betalen zal iets meer van je tijd en aandacht vragen. Wij vragen hiervoor je begrip. Als kleine reisorganisatie willen wij graag financiële zekerheid bieden. Op deze manier kan dat. Zo nodig helpen we graag met het uitvoeren van deze manier van betalen.

www.sto-reisgarantie.nl

www.certo-escrow.com

www.vvkr.nl