BOS-2-DAAGSE

NUNSPEET - ERMELO


Op zoek naar iets "stours"?

Dan is deze bos-2-daagse echt iets voor jou! Een tweedaagse wandeltocht dwars door de Veluwse bossen, inclusief hotelovernachting in het 4**** Heerlickheijd van Ermelo, uitgebreid diner, lunchpakketten voor onderweg én vervoer van je bagage.

Al met al dus volop genieten van wat de Veluwe te bieden heeft.

BOS
-2-DAAGSE

NUNSPEET - ERMELO

Op zoek naar iets "stours"?

Dan is deze bos-2-daagse echt iets voor jou! Een tweedaagse wandeltocht dwars door de Veluwse bossen, inclusief hotelovernachting in het 4**** Heerlickheijd van Ermelo, uitgebreid diner, lunchpakketten voor onderweg én vervoer van je bagage.

Al met al dus volop genieten van wat de Veluwe te bieden heeft.

De bos-2-daagse wordt gelopen op onderstaande data:

2024
23 & 24 maart 2024 (za-zo)
1 & 2 juni 2024 (za-zo)
29 & 30 augustus 2024 (do-vr)
28 & 29 september 2024 (za-zo)
12 & 13 oktober 2024 (za-zo)

De Veluwe is, zoals Staatsbosbeheer dat zo mooi zegt, een aaneenschakeling van verschillende natuurgebieden met elk een eigen karakter, flora en fauna. Een groot deel van de Veluwe is bebost en daar komen we voor!

De route loopt dwars door de bossen die de Veluwe rijk is. Hendriksbos, Willemsbos, Leuvenumsebos, etc. Maar ook de langste beek van de Veluwe komt aan bod. De Leuvenumse beek is de langste van de Veluwe. Een stoere beek die buiten haar oevers treedt in de winter en al slingerend haar eigen weg zoekt langs reusachtige beuken. Indrukwekkend!

Naast bossen passeren/doorkruisen we ook een unieke plek in de Leuvenumse bossen, het Hulshorsterzand. Dit is een open stuifzandgebied, met heide en een rondtrekkende schaapskudde.

Dag 1
Nunspeet - Ermelo
wandelen: ca. 21 km

Dag 2
Ermelo - Nunspeet
wandelen: ca. 19 km
of
fietsen: ca. 45 km

Wist je dat je de tweede dag ook kan fietsen in de plaats van wandelen? Je wandelt dan de eerste dag dwars door de bossen van Nunspeet naar Ermelo en de tweede dag fiets je, ca. 45 km, dwars het Veluwse landschap én dorpjes weer terug naar het eindpunt in Nunspeet.

Je kan kiezen tussen een gewone fiets of een e-bike. Op de fietsroute zitten twee tussenstops met een drankje. De meerprijs voor deze twee pauzes, de fietshuur en de transportkosten is 26 euro voor een gewone fiets of 38 euro voor een e-bike.

De fietsen worden op de tweede dag om 10.00 uur uitgedeeld bij het hotel in Ermelo. De fietsen dienen uiterlijk om 16.00 uur weer ingeleverd te worden in Nunspeet.

Tijdens de bos-2-daagse hoef je niet te sjouwen met je bagage. Drop je tas of koffer bij de start in Nunspeet, en voilà, je bent klaar om te gaan. Wij brengen vervolgens je spullen direct naar het hotel in Ermelo. Bij het hotel haal je je bagage weer op bij de receptie.

De volgende ochtend geef je je bagage weer af, zodat deze weer vervoerd kan worden naar het eindpunt in Nunspeet.

Per persoon mag 1 stuk bagage meegenomen worden.

Zorg voor een rolkoffer, weekendtas met wieltjes of een rugtas/backpack aangezien er soms nog kleine stukjes gelopen moet worden met de bagage, bijvoorbeeld van/naar het (trein)station en de "bagage-inleverlocatie".

De thuishaven van deze bos-2-daagse is het, direct aan de rand van de bossen gelegen hotel,

Heerlickheijd van Ermelo

Heerlickheijd van Ermelo is een luxueus 4-sterren hotel en wellness locatie op de Veluwe. Het hotel beschikt over 127 hotelkamers, een restaurant, schitterend bordes terras, gezellige ruime lounge, bar met bowlingbanen, Beauty & Health Center, fitness & een wellnesscentrum met een overdekt zwembad, Turks stoombad, whirlpool & Finse sauna’s.

De standaard comfort kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, gratis WiFi, een bureau en een eigen badkamer met een douche of bad.

Het is mogelijk om op enkele kamers een extra bijzetbed (kwalitatief minder dan gewoon bed) te plaatsen om de kamer geschikt te maken voor drie personen.

Tijdens je verblijf kan je gratis gebruik maken van het zwembad in het hotel. Tegen betaling kan je ook gebruik maken van diverse wellness faciliteiten zoals Turks stoombad, whirlpool & Finse sauna’s.

In het Beauty & Health Center kan je, tegen betaling, terecht voor verschillende behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen, zonnebank, pedicure, manicure, etc.

Kortom een perfecte plek voor deze bos-2-daagse.

Tijdens de bos-2-daagse hoef je je geen zorgen te maken over je maaltijden en je consumpties*. Alles is inbegrepen!

Bij het startpunt in Nunspeet krijg je een warm onthaal met een heerlijke kop koffie of thee. Vervolgens ga je geheel zelfvoorzienend de bossen in. Er is geen horeca (en toiletten) onderweg dus je krijgt een goed gevuld lunchpakket mee voor onderweg. Het lunchpakket is voorzien van een belegd broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers, een drankje en een unieke "STOURS thermosfles" gevuld met heet water. Zo kan je midden in de bossen heerlijk genieten van een heerlijk kopje koffie/thee of soepje met je lunch.

Eenmaal aangekomen in het hotel staat de welverdiende borrel klaar. Én na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond zorgen we voor een "heerlick" dinerbuffet**, samen met de andere wandelaars, in het restaurant van Heerlickheijd van Ermelo.

De volgende ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet om de dag goed te kunnen starten én wederom een goed gevuld lunchpakket voor onderweg.

Het einde van de tocht wordt bezegeld met een welverdiend drankje in Nunspeet.

* Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Het kan dus zijn dat er (even) geen plek is en dat je eventjes moet wachten.
** Als de groep kleiner is dan 30 personen kan het voorkomen dat het dinerbuffet vervangen wordt door een 3-gangen keuzemenu.

Maak je klaar voor de start bij Fletcher Hotel Veldenbos* gelegen aan de Spoorlaan in Nunspeet. Je kunt starten tussen 9.00 en 11.00 uur, dus genoeg tijd om een kopje koffie te drinken voor je wandeling! 

De startlocatie ligt op ongeveer 250 meter loopafstand van het treinstation Nunspeet.

Kom je met de auto en wil je deze bij het startpunt laten staan? Parkeer dan gratis op het grote parkeerterrein bij "Bezoekerscentrum Nunspeet" en de "Uitkijktoren Veluwetransferium".

Het eindpunt van deze bos-2-daagse is ook Fletcher Hotel Veldenbos in Nunspeet.

* Het kan voorkomen dat de start- en eindlocatie gewijzigd wordt. Uiteraard blijft dit wel in Nunspeet.

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Onderweg zijn er geen toiletvoorzieningen en geen horecagelegenheden (behalve op de tweede dag als je gaat fietsen).

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

De prijzentabel toont de prijzen per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer.

Prijzen zijn inclusief alle elementen genoemd onder prijzentabel.

3-persoonskamers zijn beschikbaar dmv een bijzetbed.

Kom je alleen? En wil je eenpersoonskamer voor je zelf? Dan is de genoemde eenpersoonstoeslag van toepassing.

INBEGREPEN

DAG 1

Onderstaande elementen zijn op dag één inbegrepen in het arrangement van deze bos-2-daagse.

1 x koffie/thee bij startpunt

1 x lunchpakket voor onderweg

1 x lekkernij van de bakker

1 x drankje bij aankomst hotel

1 x dinerbuffet (of 3-gangen keuzemenu)

3 x drankje tijdens diner

Hotelovernachting

Toeristenbelasting

INBEGREPEN

DAG 2

Onderstaande elementen zijn op dag twee inbegrepen in het arrangement van deze bos-2-daagse.

Ontbijtbuffet in hotel

1 x lunchpakket voor onderweg

1 x drankje bij aankomst

INBEGREPEN

ALGEMEEN

Onderstaande "algemene" elementen zijn óók inbegrepen in het arrangement van deze bos-2-daagse.

Bagagevervoer

Reisgarantie STO-garant

Routebeschrijving(en)

Vrij gebruik zwembad in hotel

1 x STOURS thermosfles (wit)

Boekingskosten

Optioneel (niet standaard inbegrepen)

Fiets / e-bike tweede dag

2 x drankje onderweg tijdens fietstocht (dag 2)

INSCHRIJVEN

Spreekt deze bos-2-daagse je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 6 weken voor de start.