BOS
2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Loop dan de bos-2-daagse. De bos-2-daagse is een tweedaagse wandelreis dwars door de Veluwse bossen, inclusief hotelovernachting in 4**** hotel Heerlickheijd van Ermelo, uitgebreid diner, lunchpakketten voor onderweg én vervoer van je bagage. Al met al dus volop genieten van wat de Veluwe heeft te bieden.

WANNEER

De bos-2-daagse wordt gelopen op onderstaande data:

2021

19 & 20 augustus 2021 (do-vr)
21 & 22 augustus 2021 (za-zo)
4 & 5 september 2021 (za-zo)
7 & 8 oktober 2021 (do-vr)
9 & 10 oktober 2021 (za-zo)

Wandel je liever over het strand? Kijk eens bij strand-2-daagse. Of als je liever wandelt door de heuvels, kijk dan eens bij de heuvel-2-daagse. Of toch liever de stad-2-daagse Maastricht? Of de duin-2-daagse? Liever een combinatie van zeilen en wandelen over de Waddeneilanden met de eiland-3-daagse? Dat kan ook!

ROUTE

De Veluwe is, zoals Staatsbosbeheer dat zo mooi zegt, een aaneenschakeling van verschillende natuurgebieden met elk een eigen karakter, flora en fauna. Een groot deel van de Veluwe is bebost en daar komen we voor!

De route loopt dwars door de bossen die de Veluwe rijk is. Hendriksbos, Willemsbos, Leuvenumsebos, etc. Maar ook de langste beek van de Veluwe komt aan bod. De Leuvenumse beek is de langste van de Veluwe. Een stoere beek die buiten haar oevers treedt in de winter en al slingerend haar eigen weg zoekt langs reusachtige beuken. Indrukwekkend!

Naast bossen doorkruisen we ook een unieke plek in de Leuvenumse bossen, het Hulshorsterzand. Dit is een open stuifzandgebied, met heide en een rondtrekkende schaapskudde.

Dag 1
Nunspeet - Ermelo (ca. 22 km)

Dag 2
Ermelo - Nunspeet (ca. 18 km)

BAGAGEVERVOER

Tijdens de bos-2-daagse wordt je bagage vervoerd van de ene plek naar de andere.

Je levert de bagage in bij de start in Nunspeet. Deze wordt vervolgens vervoerd naar het hotel in Ermelo. Hier kan je je bagage dan ophalen bij de receptie van het hotel.

De volgende ochtend lever je je bagage weer in, zodat deze weer vervoerd kan worden naar het eindpunt in Nunspeet.

Per persoon mag 1 stuk bagage meegenomen worden.

Zorg voor een weekendtas met wieltjes of een rugtas/backpack aangezien er soms kleine stukjes gelopen moet worden met de bagage (van en naar het station bijvoorbeeld).

ACCOMMODATIE

De thuishaven van de bos-2-daagse is het luxueuze
4-sterren hotel Heerlickheijd van Ermelo op de Veluwe.

De ligging, direct aan de rand van de bossen, maakt dit hotel tot een perfecte uitvalsbasis voor deze bos-2-daagse.

De kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, gratis WiFi, een bureau en een eigen badkamer met een douche of bad.

Tijdens het verblijf kan je gebruik maken van het zwembad (gratis) en de sauna* (betaald) in het hotel.

Kortom een perfecte plek voor deze bos-2-daagse.

*COVID-19: Sauna is helaas nog gesloten. Zwembad is wél geopend op basis van beschikbaarheid en met reservering.

MAALTIJDEN/CONSUMPTIES

Tijdens de bos-2-daagse zijn alle maaltijden en diverse consumpties inbegrepen!

Bij de start in Nunspeet word je ontvangen met een lekker kopje koffie of thee. Vervolgens ga je geheel zelfvoorzienend de bossen in. Er is geen horeca onderweg dus je krijgt een goed gevuld lunchpakket mee voor onderweg. Het lunchpakket is voorzien van een broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers, een drankje en een unieke "STOURS thermosfles". Zo kan je midden in de bossen heerlijk genieten van een heerlijk kopje koffie/thee of soepje met je lunch.

Eenmaal aangekomen in het hotel staat de welverdiende borrel* klaar. Én na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond zorgen we voor een "heerlick" dinerbuffet in het restaurant** van Heerlickheijd van Ermelo.

De volgende ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet om de dag goed te kunnen starten én wederom een goed gevuld lunchpakket voor onderweg.

Het einde van de tocht wordt uiteraard bezegeld met een welverdiend drankje in Nunspeet.

*COVID-19: Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Hier geldt ook dat door het maximaal aantal personen (binnen / buiten) dit in vorm van take-away zal kunnen zijn.

**COVID-19: Door het maximaal aantal personen wat binnen toegestaan is, kan het zijn dat er gewerkt wordt met tijdsblokken.

START/FINISH

De start- en eindlocatie van deze bos-2-daagse is de
Hoeve van Nunspeet*
gelegen aan de Elspeterweg in Nunspeet.

Het starten is mogelijk tussen 9.30 en 11.00 uur.**

De startlocatie ligt op loopafstand (500 meter) van het treinstation Nunspeet.

Kom je met de auto en wil je deze bij het startpunt laten staan? Parkeer dan gratis op het grote parkeerterrein bij "Bezoekerscentrum Nunspeet" en de "Uitkijktoren Veluwetransferium".

* start - en eindpunt kan wijzigen

** Ivm COVID-19 is de starttijd ingedeeld in tijdsblokken. Zie voor jouw starttijd de reisinformatie welke je ontvangt 2 a 3 weken voor de start.

PRIJS

Genoemde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer en inclusief onderstaande elementen.

Kom je alleen, dan is de genoemde eenpersoonstoeslag van toepassing.

Sta je ervoor open om een kamer te delen met een andere (onbekende) wandelaar? Kijk dan eens op de facebookgroep "stoursmaatje" en vind hier je maatje.

Honden zijn helaas niet toegestaan.
Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.
Het minimum aantal deelnemers voor deze bos-2-daagse is 15 personen.
Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

INBEGREPEN
DAG 1

1 x koffie/thee bij startpunt
1 x lunchpakket voor onderweg
1 x drankje bij aankomst hotel
Dinerbuffet
3 x drankje tijdens diner
Hotelovernachting
Toeristenbelasting

INBEGREPEN
DAG 2

Ontbijtbuffet in hotel
Lunchpakket voor onderweg
1 x drankje bij aankomst

ALGEMEEN

Bagageservice
Garantie STO-garant
Routebeschrijving
Vrij gebruik zwembad in hotel
Exclusieve STOURS thermosfles

INSCHRIJVEN

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 6 weken voor de start.