EILAND
3-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Dan is deze eiland-3-daagse echt iets voor jou! Een driedaagse zeil- en wandeltocht op een klipper. Zeil over de Waddenzee en wandel op de prachtige eilanden Terschelling en Vlieland. Inclusief overnachtingen aan boord, alle maaltijden, consumpties en een hoop fun. Volledig coronaproof!

WANNEER

De eiland-3-daagse is van vrijdag tot en met zondag in de volgende weekenden:

2021

2 t/m 4 juli 2021 (vol)
10 t/m 12 september 2021 (vol)

2022

20 t/m 22 mei 2022
1 t/m 3 juli 2022
9 t/m 11 september 2022

Heb je liever vaste grond onder je voeten?
Kijk dan eens bij onze strand-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort.

Wandel je liever door het bos? Kijk eens bij bos-2-daagse. Of als je liever wandelt door de heuvels, kijk dan eens bij de heuvel-2-daagse. Of toch liever de stad-2-daagse Maastricht? Of de duin-2-daagse? Dat kan ook!

TERSCHELLING & VLIELAND

De eiland-3-daagse brengt je naar twee van onze prachtige eilanden in werelderfgoed Waddenzee;
Terschelling en Vlieland.

Op vrijdagavond varen we vanuit Harlingen naar Terschelling. De vaartijd bedraagt ongeveer 4 uur. We overnachten op de boot in de haven van Terschelling.

Zaterdag is er een prachtige wandelroute uitgestippeld over Terschelling. De wandelroute brengt je langs mooie, unieke natuurgebieden, gezellige terrasjes en het strand.

Aan het einde van de middag zetten we koers naar Vlieland. De vaartijd is dan ongeveer 2 uur en we overnachten op de boot in de haven van Vlieland.

De volgende dag is er een korte wandeldag over Vlieland en daarna hijsen we de zeilen weer voor de reis terug naar Harlingen.

De wandelafstanden variëren tussen de 8 en 20 kilometer per dag. Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

AAN BOORD

Ten tijde van corona varen we uit met de helft van de capaciteit van de schepen. Op een schip waar normaliter 32 personen op kunnen, varen we nu maar uit met ongeveer 16 personen. Hierdoor creëren we rust en ruimte voor iedereen aan boord en kunnen we zelfs in coronatijd veilig en onbezorgd op pad.

Zeilen aan boord heeft een sportief, avontuurlijk en ontspannen karakter.

De schepen zijn voorzien van ruime dekken waarop je je goed en veilig kunt bewegen. Je kunt actief mee zeilen op de Waddenzee en zelf de touwen of het roer in handen nemen, maar je kan ook gezellig kletsen op het dek en je laten inspireren door de prachtige omgeving of staren naar de horizon.

Aan boord straalt de salon een gemoedelijke scheepssfeer uit en deze is ruim genoeg om met de hele groep te zitten.

Verder zijn aan boord een scheepskeuken, enkele douches en toiletten aanwezig.

SLAPEN

Beide nachten slapen we op de boot in de haven van Terschelling dan wel Vlieland.

Aan boord van de schepen zijn 2- en 4-persoonshutten.

Om de verplichte 1.5 meter afstand* te kunnen waarborgen, worden de 4-persoonshutten bezet door twee personen en de 2-persoonhutten door 1 persoon. Zo heb je lekker een hut voor je alleen of met je eigen wandelmaatje(s). Je deelt dus geen hut met een onbekende! Vorm je samen een huishouden, dan mag je wel samen in een 2-persoonshut.

De stapelbedden in de hutten zijn voorzien van comfortabele matrassen met elk een goed hoofdkussen. De bedden zijn fris opgemaakt met hoeslaken en kussensloop. De hutten zijn voorzien van een wasbak met warm & koud stromend water, een verwarming en 220 V. Verstandig om je eigen slaapzak mee te nemen, maar indien gewenst kan je een dekbed huren voor 15 euro per persoon.

Aan boord van elk schip is één 2-persoonshut bestemd voor de crew van STOURS.

*COVID-19: Indien de 1.5 meter afstand niet meer verplicht is, gaan we weer terug naar het oude normaal. Hutten worden dan weer voltedig benut en waar nodig gedeeld met andere deelnemers.

VERZORGING

Tijdens de eiland-3-daagse is alles inbegrepen!!!

Direct na het inschepen word je ontvangen met een heerlijke "aangeklede" borrel aan boord. Samen heffen we het glas op een goed weekend onder het genot van kleine hapjes.

Op zaterdag- en zondagochtend zorgt de crew voor een vers ontbijt aan boord om de dag goed te kunnen beginnen. Tijdens het ontbijt stel je je eigen lunchpakket samen voor later op de dag op het eiland.

Onderweg op de eilanden zijn er diverse stops uitgekozen door ons, waar je even heerlijk kunt bijkomen. Wat dacht je van een verfrissend drankje aan het strand of een verkoelend ijsje?

Na een volle dag in de buitenlucht wordt de inwendige mens zeker niet vergeten en zorgt de crew voor een avondmaaltijd aan boord.

Verder zijn gedurende het gehele weekend de drankjes aan boord inbegrepen.

PROGRAMMA

VRIJDAG
17.00 uur inschepen Harlingen
18.00 uur vertrek naar Terschelling
19.00 uur aangeklede borrel aan boord
22.00 uur aankomst haven Terschelling

ZATERDAG
8.00 uur ontbijt aan boord
9.00 uur wandelen Terschelling
16.00 uur vertrek naar Vlieland
18.00 uur aankomst haven Vlieland
19.00 uur maaltijd aan boord

ZONDAG
7.00 uur ontbijt aan boord
8.00 uur wandelen Vlieland
11.00 - 12.00 uur vertrek naar Harlingen
15.00 - 17.00 uur aankomst Harlingen

Genoemde tijden zijn indicatief en kunnen door weersomstandigheden of om organisatorische redenen gewijzigd worden.

PRIJS

De prijs van deze geheel verzorgde eiland-3-daagse is

399 euro per persoon

BELANGRIJKE WEETJES

Het minimum aantal is 15 en het maximaal aantal is 60 personen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de groep verdeeld over meerdere schepen. Deelnemers die tegelijkertijd inschrijven, worden op hetzelfde schip geplaatst.

Wegens de beperkte keukencapaciteit is het helaas niet mogelijk om aan alle dieetwensen/allergiën te voldoen. Neem contact op met STOURS om te vragen of jouw dieet/allergie mogelijk is aan boord.

De haven van Harlingen is goed bereikbaar met de trein en auto. De (eventuele) parkeerkosten van +/- 22 euro (vr-zo) (bijv. parkeerplaats Tjerk Hiddes) zijn niet inbegrepen. Een eventuele reservering voor een parkeerplaats dien je zelf te regelen.

Het zeilen is alleen mogelijk als de weersomstandigheden dit toelaten en er voldoende animo is om de handen uit de mouwen te steken. Is zeilen niet mogelijk, dan zal er op de motor gevaren worden.

De genoemde drankjes/ijsje op de eilanden zijn alleen mogelijk als het past binnen het programma. Uiteraard zijn de drankjes aan boord wel altijd mogelijk en inbegrepen.

Tijdens het weekend zijn we grotendeels afhankelijk van het weer, getij en de drukte in de havens. Een combinatie van deze drie bepaalt ons weekend. Zo kan het gunstiger zijn om eerst naar Vlieland te gaan en daarna naar Terschelling. Zo kan de tafel gedekt zijn of moet het vanwege schommelingen uit het vuistje. Zo eten we vroeg of zo eten we laat. En ook de tijd op de eilanden zelf kan variëren. Houd er dus rekening mee dat de tweede wandeldag relatief kort kan zijn. Het weer, het getij (en de schipper) zijn de baas en kunnen dus het programma beïnvloeden. We laten ons dus leiden door wind en getij.

Wanneer het KNMI de waarschuwing 7 bft of meer geeft, mag er niet uitgevaren worden. Het zeilen/varen naar de eilanden is dan dus niet mogelijk. In dit geval wordt er gekeken naar passende alternatieven. Te denken valt aan Ijsselmeer, via de kanalen naar Leeuwarden/Franeker, etc. Bij zeer extreme weersomstandigheden kan er helemaal niet gevaren worden en moeten we stil blijven liggen in Harlingen. Het weer is de baas in dit geval. De tocht wordt nooit om deze reden geannuleerd door STOURS.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Het genoemde bedrag is inclusief onderstaande.

INBEGREPEN
VRIJDAG

"Aangeklede" borrel aan boord
Drankjes aan boord
Overnachting in hut aan boord

INBEGREPEN
ZATERDAG

Ontbijt aan boord
Routebeschrijving Terschelling
1 x drankje onderweg (indien mogelijk)
1 x ijsje onderweg (indien mogelijk)
Lunchpakket voor onderweg
Avondmaaltijd aan boord
Drankjes aan boord
Overnachting in hut aan boord

INBEGREPEN
ZONDAG

Ontbijt aan boord
Routebeschrijving Vlieland
1 x drankje onderweg (indien mogelijk)
Lunchpakket voor onderweg
Drankjes aan boord

ALGEMEEN

Zeilen/varen op Waddenzee
Reisbegeleiding
Garantie STO-garant
Havengelden
Toeristenbelasting

INSCHRIJVEN

Spreekt dit je aan en wil je mee?

Schrijf je dan gauw in, want er zijn een beperkt aantal plekken (60) aan boord!
Inschrijving sluit 12 weken voor vertrek.