STAD -2- DAAGSE

 

MAASTRICHT

 

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Loop dan de stad-2-daagse Maastricht. De stad-2-daagse is een tweedaagse wandelreis in en om Maastricht, inclusief hotelovernachting, lunchpakket voor de eerste dag, drankjes, vlaai én een Bourgondisch diner. Al met al dus volop genieten van wat Maastricht te bieden heeft.

De stad-2-daagse wordt gelopen op de volgende data:

2023
22 & 23 juni 2023 (do-vr)
28 & 29 september 2023 (do-vr)

2024
vanaf 15 oktober 2023 online

Wandel je liever over het strand? Kijk eens bij strand-2-daagse. Of als je liever wandelt door de heuvels, kijk dan eens bij de heuvel-2-daagse. Of toch liever door de bossen met de bos-2-daagse? Of de duin-2-daagse? Liever een combinatie van zeilen en wandelen over de Waddeneilanden met de eiland-3-daagse? Dat kan ook!

De Limburgse hoofdstad Maastricht behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Ontdek de rijke historie in en rondom het centrum, beklim de eeuwenoude stadsmuren, bezoek beroemde pleinen, doorkruis intieme straatjes, ontdek geheime plekken, rust uit in het stadspark en geniet van al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

Op de eerste dag (ca. 20 km) brengt de route je via het prachtige Stadspark naar de Sint-Pietersberg. Dit zuidelijkste stukje Nederland gelegen tussen Maastricht en België is haast on-Nederlands mooi. Geniet van de prachtige kalkhellingen, doorkruis de mergelgroeve, beleef de weelderige, zeldzame natuur en geniet van de vele uitzichten op de Maasvallei en het Jekerdal.

De tweede dag (ca. 10 km) maak je kennis met het historische centrum, het industriële, enerverende Sphinxkwartier en het Frontenpark. Het Frontenpark is allesbehalve wat je verwacht van een stadspark. Hier geen strak aangelegd en statig onderhouden park, maar een spannend en ruw stuk natuur in de stad en wordt daarom ook wel omschreven als de ruige achtertuin van het Sphinxkwartier.

De tweede wandeldag is dus relatief kort, om zo nog voldoende tijd te hebben om op eigen gelegenheid Maastricht nog verder te verkennen of te gaan shoppen.

Tijdens de stad-2-daagse wordt de inwendige mens zeker niet vergeten. We zijn tenslotte in het Bourgondische Maastricht.

De meeste maaltijden zijn inbegrepen tijdens deze wandeltocht. In de ochtend van de eerste dag ontvang je een lunchpakket voor onderweg, voorzien van een belegd broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers en een drankje.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond zorgen we voor een typisch Maastrichts diner*, samen met de andere wandelaars, in restaurant "Pieke Potloed**". Verstopt tussen de smalle straatjes en op steenworp afstand van het Vrijthof geniet je van "Zo proeft Maastricht".

En na het wakker worden in het hotel staat uiteraard een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar om de dag te beginnen.

* Je kan er ook voor kiezen om dit arrangement zonder het diner en de bijbehorende diner-drankjes te boeken. Zo heb je lekker de vrijheid in de avond. De arrangementsprijs wordt dan 37 euro lager per persoon.
** Het kan voorkomen dat het restaurant gewijzigd wordt.

Tijdens de stad-2-daagse zijn naast de maaltijden ook de meeste drankjes* inbegrepen.

Bij de start in Maastricht word je ontvangen met een lekker kopje koffie of thee, waarna je op pad kan.

Onderweg zijn diverse stops, waar je even heerlijk kunt bijkomen. Wat dacht je van een drankje met een échte Limburgse vlaai midden in de mergelgroeve? Of even neerploffen in de oude brandweerkazerne?

Voldoende tussenstops dus onderweg die het wandelen tot een feest maken!

*Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Het kan dus zijn dat er (even) geen plek is en dat het drankje in vorm van take-away zal kunnen zijn.

De startlocatie is "Grand Hotel L'Empereur*" gelegen recht tegenover het centraal station Maastricht.

Het starten is mogelijk tussen 9.00 en 11.00 uur**.

De startlocatie is door zijn ligging perfect bereikbaar met de trein.

Kom je met de auto en wil je deze bij het startpunt laten staan? Op P+R Maastricht Noord parkeer je gratis en reis je goedkoop verder met de bus naar het centraal station waar de startlocatie is. Op loopafstand van de startlocatie (Q-Park P+R Station Maastricht) kan ook geparkeerd worden, maar houd dan rekening met de parkeertarieven.

* startlocatie kan wijzigen
** Starttijden kunnen ingedeeld worden in tijdsblokken. Zie voor jouw starttijd de reisinformatie welke je ontvangt ca. 2 weken voor de start.

Het eindpunt van deze stad-2-daagse is op een centrale locatie in het centrum van Maastricht. Waar dat is houden we nog even geheim.

Hier kan je, na afloop van de tweede wandeldag, het einde van de stad-2-daagse bezegelen met een welverdiend drankje.

Wil je op eigen gelegenheid Maastricht nóg verder ontdekken of wil je gaan winkelen? Geen probleem! Je bagage staat in je eigen hotel en kan je ophalen wanneer jij dat wilt!

Tijdens de stad-2-daagse kan je kiezen in welk hotel je wilt overnachten in Maastricht.

Beide de door ons uitgezochte hotels hebben sfeervolle kamers met eigen badkamer met douche en toilet, een perfecte ligging ten opzichte van het station en/of het centrum en tevens een heerlijk ontbijtbuffet.

Hierdoor zijn de hotels een perfecte uitvalsbasis voor deze stad-2-daagse.

Je kan kiezen tussen onderstaande twee hotels:

Amrâth Grand Hotel de l’Empereur
Hotel de la Bourse*

* Uiteraard wordt je bagage naar dit hotel gebracht.

De thuishaven van de stad-2-daagse is het 4-sterrenhotel Amrâth Grand Hotel de l’Empereur gevestigd in een Rijksmonument met Jugendstil elementen. Het hotel biedt klassiek ingerichte kamers met Jugendstil elementen. Elke kamer is voorzien van eigen badkamer met douche.

Hotel de l'Empereur is een uitstekende locatie voor een verblijf in Maastricht. Het hotel ligt recht tegenover het Centraal Station Maastricht en op 15 minuten loopafstand van het Vrijthof, het centrum van het Bourgondische Maastricht.

Ook kan je kosteloos gebruik maken van het (kleine) binnenzwembad.

www.amrathhotelempereur.nl

Heb je behoefte aan iets minder luxe, maar meer aan een zeer centrale ligging? Dan is Hotel de la Bourse een perfecte keuze. Dit hotel ligt óp de Grote Markt van Maastricht met een prachtig uitzicht op het historische Stadshuis en is slechts 5 minuten verwijderd van het Vrijthof. Centraler kan dus bijna niet!

De kamers bieden een prima comfort als je het hotel als uitgangsbasis ziet om de stad Maastricht te verkennen.

Je kan kiezen tussen kamertype standaard of comfort. Wat je ook kiest; beide kamertypes bieden voldoende kwaliteit voor een 2** hotel. Zo is ook het ontbijt vrij uitgebreid.

www.hoteldelabourse.nl

PRIJS

Genoemde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer.

Honden zijn alleen toegestaan bij de "strand-2-daagse winteredities". Kijk voor meer informatie op www.stours.nl/hond

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Kom je alleen, dan is genoemde eenpersoonstoeslag van toepassing.

Het minimum aantal deelnemers voor deze stad-2-daagse is 15 personen.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Genoemde prijzen zijn inclusief alle onderstaande elementen.

INBEGREPEN

DAG 1

1 x koffie/thee bij startpunt

1 x drankje + vlaai onderweg

1 x lunchpakket voor onderweg

1 x drankje onderweg

1 x diner

3 x drankje tijdens diner

Hotelovernachting

Toeristenbelasting

INBEGREPEN

DAG 2

Ontbijtbuffet in hotel

1 x lekkernij onderweg

1 x drankje bij aankomst

INBEGREPEN

ALGEMEEN

Reisgarantie STO-garant

Routebeschrijving(en)

Bagagevervoer naar Hotel de la Bourse

INSCHRIJVEN

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 8 weken voor de start.