STAD
2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Loop dan mee met de stad-2-daagse Maastricht. De stad-2-daagse is een tweedaagse wandeltocht in en om Maastricht, inclusief hotelovernachting, lunchpakketten voor onderweg, drankjes, ijs én een Bourgondisch diner.
Al met al dus volop genieten van wat Maastricht heeft te bieden.

WANNEER

De stad-2-daagse wordt gelopen op:

26 & 27 mei 2020 (di-wo)
1 & 2 oktober 2020 (do-vr)

Komt deze data je niet uit? Of wandel je liever ergens anders? Kijk dan in onze agenda voor onze andere wandeltochten.

ROUTE

De Limburgse hoofdstad Maastricht behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Ontdek de rijke historie in en rondom het centrum, beklim de eeuwenoude stadsmuren, bezoek beroemde pleinen, doorkruis intieme straatjes, ontdek geheime plekken, rust uit in het stadspark en geniet van al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

Op de eerste dag (ca. 20 km*) brengt de route je via het prachtige Stadspark naar de Sint-Pietersberg. Dit zuidelijkste stukje Nederland gelegen tussen Maastricht en België is haast on-Nederlands mooi. Geniet van de prachtige kalkhellingen, doorkruis de mergelgroeve, beleef de weelderige, zeldzame natuur en geniet van de vele uitzichten op de Maasvallei en het Jekerdal.

De tweede dag (ca. 15 km*) maak je kennis met het historische centrum, het industriële, enerverende Sphinxkwartier en het Frontenpark. Het Frontenpark is allesbehalve wat je verwacht van een stadspark. Hier geen strak aangelegd en statig onderhouden park, maar een spannend en ruw stuk natuur in de stad en wordt daarom ook wel omschreven als de ruige achtertuin van het Sphinxkwartier.

* Genoemde afstanden kunnen afwijken van de werkelijke route. Uiteraard zal de werkelijk afstand, genoemde afstand niet overstijgen. Tevens kunnen de routes van dag 1 en 2 omgewisseld worden vanwege organisatorische redenen.

ACCOMMODATIE

De thuishaven van de stad-2-daagse is het 4-sterrenhotel Amrâth Grand Hotel de l’Empereur gevestigd in een Rijksmonument met Jugendstil elementen, gelegen in het centrum van Maastricht tegenover het Centraal Station.

Hotel de l'Empereur is een uitstekende locatie voor een verblijf in Maastricht. In het centrum van het Bourgondische Maastricht biedt het hotel klassiek ingerichte kamers met Jugendstil elementen. Elke kamer is voorzien van eigen badkamer met douche.

Ook kan je kosteloos gebruik maken van het (kleine) binnenzwembad.

MAALTIJDEN

Tijdens de stad-2-daagse wordt de inwendige mens zeker niet vergeten. We zijn tenslotte in het Bourgondische Maastricht.

Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens deze wandeltocht. Iedere ochtend ontvang je een lunchpakket voor onderweg, voorzien van een luxe belegd broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers en een drankje.

En na het wakker worden in het hotel, staat uiteraard een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar om de dag te beginnen.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond zorgen we voor een typisch Maastrichts diner in restaurant "Pieke Potloed". Verstopt tussen de smalle straatjes en op steenworp afstand van het Vrijthof geniet je van "Zo proeft Maastricht".

CONSUMPTIES

Tijdens de stad-2-daagse zijn naast de maaltijden ook de meeste drankjes inbegrepen.

Bij de start in Maastricht word je ontvangen met een lekker kopje koffie of thee, waarna je op pad kan.

Onderweg zijn diverse stops, waar je even heerlijk kunt bijkomen. Wat dacht je van een drankje met een échte Limburgse vlaai midden in de mergelgroeve? Of even neerploffen in de oude brandweerkazerne? Of midden in het stadspark? Of in het oudste café van Maastricht?

Voldoende tussenstops dus onderweg die het wandelen tot een feest maken!

START & FINISH

De startlocatie is "Grand Hotel L'Empereur" gelegen tegenover het centraal station Maastricht.

Het starten is mogelijk tussen 10.00 en 12.00 uur.

De startlocatie is door zijn ligging perfect bereikbaar met de trein.

Kom je met de auto en wil je deze bij het startpunt laten staan? Op P+R Maastricht Noord parkeer je gratis en reis je goedkoop verder met de bus naar het centraal station waar de startlocatie is. Op loopafstand van de startlocatie (Q-Park P+R Station Maastricht.) kan ook geparkeerd worden, maar houd dan rekening met de parkeertarieven.

Het eindpunt van deze stad-2-daagse is ook "Grand Hotel L'Empereur". Na de tweede wandeldag kan je je bagage hier nog even laten staan om (als je wilt) Maastricht nog op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

PRIJS

De prijs voor deze geheel verzorgde stad-2-daagse is:

255 euro per persoon

Genoemde prijs is gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer. Kom je alleen, dan is de eenpersoonstoeslag 50 euro.
Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.
Het minimum aantal deelnemers voor deze stad-2-daagse is 15 personen.
Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Bovenstaande prijs is inclusief alle onderstaande elementen.
Honden zijn helaas niet toegestaan.

DAG 1

1 x koffie/thee bij startpunt
1 x drankje + vlaai onderweg
1 x lunchpakket voor onderweg
2 x drankje onderweg
1 x diner
3 x drankje tijdens diner
1 x drankje na diner
Hotelovernachting
Toeristenbelasting

DAG 2

Ontbijtbuffet in hotel
Lunchpakket voor onderweg
2 x drankje onderweg
1 x lekkernij
1 x drankje bij aankomst

ALGEMEEN

Bijdrage Garantiefonds reisgelden
Routebeschrijving

INSCHRIJVEN

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 12 weken voor de start.