STAD-2-DAAGSE

DEN HAAG


Op zoek naar iets "stours"? Dan is dit echt iets voor jou!

Start deze tweedaagse wandeltocht op het strand van Scheveningen en loop via de prachtige duinen naar het centrum van Den Haag. Daar maak je kennis met deze bijzondere stad. Inclusief hotelovernachting, lunchpakket voor de eerste dag, drankjes, uitgebreid diner en bagagevervoer.

Al met al dus volop genieten van wat Den Haag te bieden heeft.

STAD
-2-DAAGSE

DEN HAAG

Op zoek naar iets "stours"? Dan is dit echt iets voor jou!

Start deze tweedaagse wandeltocht op het strand van Scheveningen en loop via de prachtige duinen naar het centrum van Den Haag. Daar maak je kennis met deze bijzondere stad. Inclusief hotelovernachting, lunchpakket voor de eerste dag, drankjes, uitgebreid diner en bagagevervoer.

Al met al dus volop genieten van wat Den Haag te bieden heeft.

De stad-2-daagse wordt gelopen op de volgende data:

2024
6 & 7 april 2024 (za-zo)
13 & 14 april 2024 (za-zo)
16 & 17 mei 2024 (do-vr)
6 & 7 juni 2024 (do-vr)
8 & 9 juni 2024 (za-zo)
15 & 16 juni 2024 (za-zo)

22 & 23 juni 2024 (za-zo)
4 & 5 juli 2024 (do-vr)
6 & 7 juli 2024 (za-zo)
15 & 16 augustus 2024 (do-vr)
17 & 18 augustus 2024 (za-zo)
31 aug. & 1 sept. 2024 (za-zo)
14 & 15 september 2024 (za-zo)
19 & 20 september 2024 (do-vr)
21 & 22 september 2024 (za-zo)

Kan je deze data niet of wil je liever in een ander gebied wandelen? Kijk dan eens bij de strand-2-daagse. Of, als je liever wandelt door de heuvels, bij de heuvel-2-daagse. Liefhebber van de bos? Kijk dan eens bij onze bos-2-daagse? Of duin-2-daagse? Of toch liever een combinatie van wandelen en varen over de Waddeneilanden met de eiland-3-daagse? Dat kan ook!

 Den Haag is er zo één: het beste van twee werelden. Dé stad van vrede en recht. Van parken en strand. Van winkels en paleizen. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat.

Deze tweedaagse start op de bouvelard van Scheveningen en eindigt in het centrum van Den Haag.

Op de eerste dag (ca. 16 km) brengt de route je, vanuit Scheveningen, via een klein stukje strand naar het prachtige duingebied Meijendel, wat onderdeel is van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je doorkruist prachtige natuur en geniet van de duinen in al zijn vormen. Na verloop van tijd verlaat je de duinen en wandel je, via stadsparken en bossen, naar het einddoel, midden in het centrum van Den Haag.

De tweede dag (ca. 10 km) maak je kennis met het centrum. Met je mobiel (of de uitgeschreven route) in de hand navigeer je moeiteloos als een echte local door de stad. Struin langs historische monumenten, koninklijke paleizen, politieke highlights, winkelstraten en ontdek zo deze prachtige stad.

De tweede wandeldag is dus relatief kort, om zo nog voldoende tijd te hebben om op eigen gelegenheid Den Haag nog verder te verkennen of te gaan shoppen.

Tijdens de stad-2-daagse wordt de inwendige mens zeker niet vergeten. Alles is inbegrepen! 

In de ochtend van de eerste dag krijg je een lunchpakketje voor onderweg mee met daarin een belegd broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers en een drankje.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond is er een tafeltje gereserveerd, voor jou en je eigen wandelmaatje(s), in restaurant Stan & Co*. Het diner is dus niet in groepsverband. Gelegen aan het Buitenhof, recht tegenover het hotel geniet je van een overheerlijk  en uitgebreid 3-gangenmenu terwijl je nageniet van je eerste wandeldag.

Wil je meer vrijheid van wat, waar en wanneer je eet? Kies er dan voor om deze stad-2-daagse zonder diner en "diner drankjes" te boeken. Het diner kan je in dit geval zelf regelen bij een van de vele restaurants in Den Haag. Zo heb je lekker de vrijheid. De arrangementsprijs wordt dan 47 euro lager per persoon.

De volgende ochtend staat er natuurlijk, in je eigen hotel, een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar om de dag goed te beginnen.

* Het kan voorkomen dat het restaurant gewijzigd wordt.

Tijdens de stad-2-daagse zijn naast de maaltijden ook de meeste drankjes* (standaard assortiment) inbegrepen.

Bij het startpunt in Scheveningen krijg je een warm onthaal met een heerlijke kop koffie of thee. Terwijl je de kilometers wegtikt, hebben wij zorgvuldig mooie plekjes uitgekozen om even bij te tanken.

Wat dacht je van een drankje midden in de duinen van Wassenaar? Of even neerploffen in een echt Haags stadcafé?

Voldoende tussenstops dus onderweg die het wandelen tot een feest maken!

* Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Soms is het druk en zijn alle tafeltjes bezet. No worries! Even wachten of take-away scoren (als het weer het toelaat) en chillen op een bankje zijn fijne alternatieven.

Maak je klaar voor de start bij Beachclub Zanzibar* op het Scheveningse strand, vlakbij het Kurhaus. Je kunt starten tussen 9.00 en 11.00 uur, dus genoeg tijd om een kopje koffie te drinken voor je wandeling! 

De startlocatie is makkelijk bereikbaar met de bus of tram vanaf het centraal station Den Haag. Als je met de auto komt, geen zorgen! Er is voldoende parkeergelegenheid in Scheveningen en Den Haag.

* Het kan voorkomen dat de startlocatie gewijzigd wordt. Uiteraard blijft dit wel in Schevenignen.

Het eindpunt van deze stad-2-daagse is op een centrale locatie in het centrum van Den Haag. Waar dat is houden we nog even geheim.

Hier kan je, na afloop van de tweede wandeldag, het einde van de stad-2-daagse bezegelen met een welverdiend drankje.

Wil je op eigen gelegenheid Den Haag nóg verder ontdekken of wil je gaan winkelen? Geen probleem! Je bagage staat in je eigen hotel en kan je ophalen wanneer jij dat wilt!

De thuishaven van deze stad-2-daagse is het Boutique Hotel Corona gelegen midden in het bruisende centrum van Den Haag, op het Buitenhof. 

Het prachtig historisch pand herbergt comfortabele en eigentijds ingerichte kamers. Elke kamer is voorzien van een eigen moderne badkamer met douche en beschikt daarnaast over zowel gratis WiFi als koffie- & theefaciliteiten.

Het is mogelijk om op enkele kamers een extra bijzetbed te plaatsen om de kamer geschikt te maken voor drie personen.

De loopafstand naar de dinerlocatie is ca. 1 minuut.

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Genoemde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer.

Genoemde prijzen zijn inclusief alle, onderstaande, genoemde elementen.

Kom je alleen, dan is er een eenpersoonstoeslag van toepassing van 99 euro.

In de prijzentabel geven de kleuren groen (beschikbaar), geel (bijna vol) en rood (vol) de status van de beschikbaarheid aan.

INBEGREPEN

DAG 1

Onderstaande elementen zijn op dag één inbegrepen in het arrangement van deze stad-2-daagse.

1 x koffie/thee bij startpunt

1 x drankje onderweg

1 x lunchpakket voor onderweg

1 x drankje aankomst hotel

1 x 3-gangen keuzediner *

3 x drankje tijdens diner *

Hotelovernachting

Toeristenbelasting

* vervalt indien je het arrangement boekt zonder diner .

INBEGREPEN

DAG 2

Onderstaande elementen zijn op dag twee inbegrepen in het arrangement van deze stad-2-daagse.

Ontbijtbuffet in hotel

1 x lekkernij onderweg

1 x drankje bij aankomst

INBEGREPEN

ALGEMEEN

Onderstaande "algemene" elementen zijn óók inbegrepen in het arrangement van deze stad-2-daagse.

Reisgarantie STO-garant

Routebeschrijving(en)

Boekingskosten

Bagagevervoer

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want per data is er een beperkte beschikbaarheid van 10 hotelkamers.

De inschrijving sluit 6 weken voor de start.