STRAND-2-DAAGSE

PETTEN - DEN HELDER


Op zoek naar iets "stours"?

Dan is deze strand-2-daagse echt iets voor jou! Een tweedaagse wandeling over het strand speciaal gemaakt voor wandelaars die één dag liever een kortere afstand afleggen. Inclusief hotelovernachting, diner, lunchpakketten voor onderweg, drankjes én bagagevervoer.

Al met al dus volop genieten van het strand!

STRAND
-2-DAAGSE

PETTEN
DEN HELDER

Op zoek naar iets "stours"?

Dan is deze strand-2-daagse echt iets voor jou! Een tweedaagse wandeling over het strand speciaal gemaakt voor wandelaars die één dag liever een kortere afstand afleggen. Inclusief hotelovernachting, diner, lunchpakketten voor onderweg, drankjes én bagagevervoer.

Al met al dus volop genieten van het strand!

De strand-2-daagse van Petten naar Den Helder wordt gelopen op de volgende data.

2024
19 & 20 augustus 2024 (ma-di)
3 & 4 oktober 2024 (do-vr)

Een zand-tastische wandeltocht van Petten naar Den Helder, speciaal gemaakt voor wandelaars die liever één dag een kortere afstand willen afleggen. Net als alle andere strand-2-daagses is ook deze route super eenvoudig. De meeste tijd loop je namelijk op het strand.

Dag 1
Petten - Callantsoog (ca. 10 km)

Dag 2
Callantsoog - Den Helder (ca. 18 km)

Ben je op zoek naar meer kilometers per dag?
Kijk dan eens bij de strand-2-daagse van Scheveningen - Zandvoort.

Of wil je liever niet beide dagen over het strand wandelen? Kijk dan eens bij onze kust-2-daagse; dit is een combinatie van duinen en strand.

Tijdens de strand-2-daagse hoef je niet te sjouwen met je bagage. Drop je tas of koffer bij de start in Petten, en voilà, je bent klaar om te gaan. Wij brengen vervolgens je spullen direct naar het hotel in Callantsoog. Bij het hotel haal je je bagage weer op bij de receptie.

De volgende ochtend laat je je bagage in het hotel achter, zodat deze weer vervoerd kan worden naar het eindpunt in Den Helder.

Per persoon mag 1 stuk bagage meegenomen worden.

Zorg voor een rolkoffer, weekendtas met wieltjes of een rugtas/backpack aangezien er soms nog kleine stukjes gelopen moet worden met de bagage, bijvoorbeeld van/naar het trein-/busstation en de "bagage-inleverlocatie".

Tijdens de strand-2-daagse hoef je je geen zorgen te maken over je maaltijden. Alles is inbegrepen! 

Iedere ochtend krijg je een lunchpakketje mee voor onderweg met daarin een belegd broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers en een drankje.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond is er een tafeltje gereserveerd, voor jou en je eigen wandelmaatje(s), in strandpaviljoen "Vos”* gelegen op het strand, op ca. 15 minuten loopafstand van het hotel. Hier geniet je van een heerlijk 3-gangenmenu terwijl je nageniet van je eerste wandeldag.

Wil je meer vrijheid van wat, waar en wanneer je eet? Kies er dan voor om deze strand-2-daagse zonder diner en "diner drankjes" te boeken. Het diner kan je in dit geval zelf regelen bij één van de vele restaurants in Callantsoog of gewoon gezellig in de splinternieuwe culinaire hotspot Bar Bistro DuCo gelegen in het hotel. De arrangementsprijs wordt in dit geval 42 euro lager per persoon.

De volgende ochtend staat er natuurlijk, in het hotel, een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar om de dag goed te beginnen.

* Het kan voorkomen dat het restaurant gewijzigd wordt.

Tijdens de strand-2-daagse zijn naast de maaltijden ook de meeste drankjes* (standaard assortiment) inbegrepen.

Bij het startpunt in Petten krijg je een warm onthaal met een heerlijke kop koffie of thee. Terwijl je de kilometers wegtikt, hebben wij zorgvuldig mooie plekjes uitgekozen alvorens je het strand verlaat richting het hotel.

Indien je kiest voor het arrangement inclusief diner en “dinerdrankjes”, zullen ook drie drankjes tijdens het diner inbegrepen zijn.

De volgende dag is er een super stop op het strand van Julianadorp en het einde van deze tocht wordt bezegeld met een welverdiend drankje in Den Helder.

Voldoende consumpties dus die het wandelen tot een feest maken!

* Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Soms is het druk en zijn alle tafeltjes bezet. No worries! Even wachten of take-away scoren (als het weer het toelaat) en chillen in het zand of op een bankje zijn fijne alternatieven.

De thuishaven van deze strand-2-daagse is het Fletcher Badhotel Callantsoog gelegen in het gelijknamige Callantsoog. Het hotel ligt op loopafstand van het strand en aan de rand van het dorp.

Het hotel beschikt over aangename faciliteiten zoals een sauna en zwembad. In het hotel ligt ook de culinaire hotspot Bar Bistro DuCo waar je gezellig iets kan drinken of zelfs kunt eten, mocht je geen stap meer kunnen zetten na je eerste wandeldag.

De comfortabele hotelkamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed met daarbij de nodige gemakken zoals een televisie en een badkamer met toilet en bad of douche. Vanuit het merendeel van de kamers heb je een fantastisch uitzicht over het duinlandschap. 

Het hotel ligt op ca. 15 minuten loopafstand van het strand en de dinerlocatie.

Kortom, een heerlijke plek voor deze strand-2-daagse.

Maak je klaar voor de start bij Grand Café Plein* midden in het centrum van Petten. Je kunt starten tussen 11.00 en 12.00 uur, dus genoeg tijd om een kopje koffie te drinken voor je wandeling! 

De startlocatie is makkelijk bereikbaar met de bus vanaf het treinstation Alkmaar. Als je met de auto komt, geen zorgen! Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid op loopafstand van de startlocatie, maar kom wel op tijd op mooie zomerse dagen!

* Het kan voorkomen dat de startlocatie gewijzigd wordt. Uiteraard blijft dit wel in Petten.

Na afloop van je tweedaagse topprestatie, zak je lekker onderuit bij de Kade 60* in Den Helder, waar je geniet van je welverdiende drankje.

Deze locatie ligt op 9 minuten loopafstand van het treinstation Den Helder.

Staat je auto nog in Petten? Goed nieuws! Voor slechts 24 euro per persoon kun je nu een super ontspannen busreis terug naar Petten regelen! Direct, zonder omweg, naar je auto. De bus vertrekt om 16.00 uur vanaf de eindlocatie in Den Helder.

* Het kan voorkomen dat de eindlocatie gewijzigd wordt. Uiteraard blijft dit wel in Den Helder.

Staat je auto nog in Petten? Goed nieuws! Voor slechts 24 euro per persoon kun je nu een super ontspannen busreis terug naar Petten regelen!

De bus vertrekt om 16.00 uur vanaf de eindlocatie in Den Helder en gaat rechtstreeks terug naar Petten.

Zo kun je snel en comfortabel terug naar je auto, terwijl je nageniet van al het strandplezier!

INBEGREPEN

DAG 1

Onderstaande elementen zijn op dag één inbegrepen in het arrangement van deze strand-2-daagse.

1 x koffie/thee bij startpunt

1 x lunchpakket voor onderweg

2 x drankje onderweg

1 x 3-gangen keuzemenu *

3 x drankje tijdens diner *

Hotelovernachting

Toeristenbelasting

* vervalt indien je het arrangement boekt zonder diner .

INBEGREPEN

DAG 2

Onderstaande elementen zijn op dag twee inbegrepen in het arrangement van deze strand-2-daagse

Ontbijtbuffet in hotel

1 x lunchpakket voor onderweg

1 x drankje onderweg

1 x drankje aankomst Den Helder

INBEGREPEN

ALGEMEEN

Onderstaande "algemene" elementen zijn óók inbegrepen in het arrangement van deze strand-2-daagse.

Bagagevervoer

Reisgarantie STO-garant

Routebeschrijving(en)

Boekingskosten

Optioneel (niet standaard inbegrepen)

Busvervoer Den Helder - Petten

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

De prijzentabel toont de prijzen per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer.

Prijzen zijn inclusief alle, hierboven genoemde, elementen.

Spreekt deze strand-2-daagse je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 5 weken voor de start.