VELUWE-2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Dan is deze "stoure" veluwe-2-daagse echt iets voor jou! Een tweedaagse wandeltocht dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe, inclusief hotelovernachting in Otterlo, uitgebreid diner, drankjes, lunchpakketten voor onderweg én vervoer van je bagage.

Al met al dus volop genieten van wat de Veluwe te bieden heeft.

VELUWE
-2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Dan is deze "stoure" veluwe-2-daagse echt iets voor jou! Een tweedaagse wandeltocht dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe, inclusief hotelovernachting in Otterlo, uitgebreid diner, drankjes, lunchpakketten voor onderweg én vervoer van je bagage.

Al met al dus volop genieten van wat de Veluwe te bieden heeft.

De veluwe-2-daagse wordt gelopen op onderstaande data:

2024
11 & 12 april 2024 (do-vr)
13 & 14 juni 2024 (do-vr)
24 & 25 oktober 2024 (do-vr)
15 & 16 december 2024 (zo-ma)

De route van deze veluwe-2-daagse gaat beide dagen voor 99,9% dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe!

Dit nationaal park wordt ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. De natuur is overweldigend en de verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar af.

De route van de eerste dag loopt dwars door het park vanaf het meest zuidelijke deel bij Schaarsbergen. Er wordt gebruik gemaakt van de markeringen van het Veluwepad. Tijdens deze route kom je langs verschillende soorten bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

De tweede dag staat meer in het teken van vergezichten over heide- en andere woeste gronden. Wie weet, spot je nog wel een of meerdere dieren van de "big four" (edelhert, wild zwijn, moeflon en ree)!

Dag 1
Schaarsbergen - Otterlo (ca. 20 km)

Dag 2
Otterlo - Schaarsbergen (ca. 16 km)

Tijdens de veluwe-2-daagse hoef je niet te sjouwen met je bagage. Drop je tas of koffer bij de start in Schaarsbergen, en voilà, je bent klaar om te gaan. Wij brengen vervolgens je spullen direct naar het hotel in Otterlo. Bij het hotel haal je je bagage weer op bij de receptie.

De volgende ochtend geef je je bagage weer af, zodat deze weer vervoerd kan worden naar het eindpunt in Schaarsbergen.

Per persoon mag 1 stuk bagage meegenomen worden.

Zorg voor een rolkoffer, weekendtas met wieltjes of een rugtas/backpack aangezien er soms nog kleine stukjes gelopen moet worden met de bagage, bijvoorbeeld van/naar het (trein-/bus-)station en de "bagage-inleverlocatie".

De thuishaven van deze veluwe-2-daagse is de, aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe gelegen accommodatie,

Hotel Kruller

Hotel Kruller is een gezellig hotel met 17 hotelkamers bestaande uit drie kamertypes, te weten: klein, middel en groot.

Alle kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, gratis WIFI en een eigen badkamer met een douche.

Het hotel beschikt alleen over één- en tweepersoonskamers. Bij eenpersoons bezetting van de hotelkamer is een toeslag van toepassing. Drie- en vierpersoonskamer zijn dus niet aanwezig. Let hier dus op als je met een oneven gezelschap boekt.

Dit alles, gecombineerd met een uitgebreid ontbijtbuffet, maakt het verblijf in Hotel Kruller tot een onvergetelijke ervaring.

Tijdens de veluwe-2-daagse hoef je je geen zorgen te maken over je maaltijden en je consumpties*. Alles is inbegrepen! 

Bij het startpunt in Schaarsbergen krijg je een warm onthaal met een heerlijke kop koffie of thee. Vervolgens ga je geheel zelfvoorzienend de bossen in. Er is weinig horeca (en toiletten) onderweg dus je krijgt, beide dagen, een goed gevuld lunchpakket mee voor onderweg. Het lunchpakket is voorzien van een belegd broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers en drankje. Zo kan je midden op de Hoge Veluwe heerlijk genieten van je lunch.

Onderweg, op de eerste dag, is er nog een tussenstop bij het Park Paviljoen, waar je even heerlijk kunt bijkomen. Eenmaal aangekomen in Otterlo staat de welverdiende borrel klaar.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond verzamelen we bij restaurant de "Waldhoorn", in het centrum van Otterlo, voor een verrukkelijk 3-gangen keuzediner samen met je mede-wandelaars. Terwijl je lekker zit te eten, klets je gezellig met andere wandelaars.

Wil je meer vrijheid van wat, waar en wanneer je eet? Kies er dan voor om deze veluwe-2-daagse zonder diner en "diner drankjes" te boeken. Het diner kan je in dit geval zelf regelen bij een van de restaurants in Otterlo. De arrangementsprijs wordt dan 47 euro lager per persoon.

De volgende ochtend staat er natuurlijk, in het hotel, een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar om de dag goed te kunnen starten.

Het einde van de tocht wordt bezegeld met een welverdiend drankje in Schaarsbergen.

* Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Het kan dus zijn dat er (even) geen plek is en dat je eventjes moet wachten.

Maak je klaar voor de start bij restaurant Het Boshuis* gelegen aan de Koningsweg in Arnhem (Schaarsbergen). Je kunt starten tussen 10.00 en 11.00 uur, dus genoeg tijd om een kopje koffie te drinken voor je wandeling! 

Restaurant het Boshuis is goed bereikbaar met de bus (ca. 28 min.) vanaf centraal station Arnhem. Vanaf de bushalte is het slechts +/- 500 meter lopen.

Kom je met de auto dan kan je deze parkeren op het parkeerterrein van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, gelegen op 5 minuten loopafstand. Voor 4 a 5 euro kan je je auto beide dagen daar laten staan.

Het eindpunt van deze veluwe-2-daagse is ook restaurant Het Boshuis in Schaarsbergen.

* Het kan voorkomen dat de start- en eindlocatie gewijzigd wordt. Uiteraard blijft dit wel in Schaarsbergen.

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Het park beschikt over ca. 1800 gratis te gebruiken Witte Fietsen, verdeeld over de diverse fietsenstallingen van het park.

De route van deze veluwe-2-daagse passeert vier fietsenstallingen, te weten bij de ingang Schaarsbergen en Otterlo, bij het Park Paviljoen en het Kröller-Müller Museum.

Mocht je dus vlak voor de start of tijdens de veluwe-2-daagse een blessure oplopen, dan kan je dus ook een gedeelte (of alles) per fiets verkennen. Uiteraard mag je ook al op voorhand kiezen om te gaan fietsen.

"Witte fietsen: van iedereen"

Zodra een "witte fiets" in de stalling wordt gezet, mag een andere bezoeker er gebruik van maken. Ze kunnen dus niet gereserveerd worden of op slot worden gezet.

De "witte fiets" is de ideale recreatiefiets, zonder overbodige accessoires: simpel van ontwerp, zonder verlichting, zonder fietsbel, zonder versnelling. Het zadel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar. De instap is gemakkelijk en dankzij de tandwielverhouding fietsen de "witte fietsen" prettig.

Onderstaande prijzentabel toont de prijzen per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer.

Prijzen zijn inclusief alle elementen genoemd onder prijzentabel.

Bij eenpersoonsbezetting van de hotelkamer is genoemde eenpersoonstoeslag van toepassing.

INBEGREPEN

DAG 1

Onderstaande elementen zijn op dag één inbegrepen in het arrangement van deze veluwe-2-daagse.

Toegangsbewijs NP Hoge Veluwe

1 x koffie/thee bij startpunt

1 x lunchpakket voor onderweg

1 x drankje onderweg

1 x drankje bij aankomst Otterlo

3-gangen keuzemenu *

3 x drankje tijdens diner *

Toeristenbelasting

Hotelovernachting

* vervalt indien je het arrangement boekt zonder diner .

INBEGREPEN

DAG 2

Onderstaande elementen zijn op dag twee inbegrepen in het arrangement van deze veluwe-2-daagse.

Toegangsbewijs NP Hoge Veluwe

Ontbijtbuffet in hotel

1 x lunchpakket voor onderweg

1 x drankje bij aankomst Schaarsbergen

INBEGREPEN

ALGEMEEN

Onderstaande "algemene" elementen zijn óók inbegrepen in het arrangement van deze veluwe-2-daagse.

Bagagevervoer

Reisgarantie STO-garant

Routebeschrijving(en)

Boekingskosten

INSCHRIJVEN

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 12 weken voor de start.