VELUWE
2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Loop dan de Veluwe-2-daagse. De Veluwe-2-daagse is een tweedaagse wandeltocht dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe, inclusief hotelovernachting in Otterlo, uitgebreid diner, drankjes, lunchpakketten voor onderweg én vervoer van je bagage. Al met al dus volop genieten van wat de Veluwe te bieden heeft.

De Veluwe-2-daagse wordt gelopen op donderdag en vrijdag op onderstaande data:

2022
25 & 26 augustus 2022

Kijk ook eens bij onze andere wandeltochten!
strand-2-daagse, duin-2-daagse, kust-2-daagse, eiland-3-daagse, strand-3-daagse, strand-4-daagse, heuvel-2-daagse, stad-2-daagse, bos-2-daagse of wandel & wellness.

De route van deze Veluwe-2-daagse gaat beide dagen voor 99,9% dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe!

Dit nationaal park wordt ook wel de groene schatkamer van Nederland genoemd. De natuur is overweldigend en de verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar af.

De route van de eerste dag loopt dwars door het park vanaf het meest zuidelijke deel bij Schaarsbergen. Er wordt gebruik gemaakt van de markeringen van het Veluwepad. Tijdens deze route kom je langs verschillende soorten bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

De tweede dag staat meer in het teken van vergezichten over heide- en andere woeste gronden. Wie weet, spot je nog wel een of meerdere dieren van de "big four" (edelhert, wild zwijn, moeflon en ree)!

Dag 1
Schaarsbergen - Otterlo (ca. 20 km)

Dag 2
Otterlo - Schaarsbergen (ca. 16 km)

Tijdens de Veluwe-2-daagse wordt je bagage vervoerd van de ene plek naar de andere.

Je levert de bagage in bij de start in Schaarsbergen. Deze wordt vervolgens vervoerd naar het hotel in Otterlo. Hier kan je je bagage dan ophalen bij de receptie van het hotel.

De volgende ochtend lever je je bagage weer in, zodat deze weer vervoerd kan worden naar het eindpunt in Schaarsbergen.

Per persoon mag 1 stuk bagage meegenomen worden.

Zorg voor een weekendtas met wieltjes of een rugtas/backpack aangezien er soms kleine stukjes gelopen moet worden met de bagage (van en naar het (bus)station bijvoorbeeld).

De thuishaven van deze Veluwe-2-daagse is de, aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe gelegen accommodatie,

Grand Café Hotel Kruller & 't Witte Hoes

Hotel Kruller is een gezellig hotel met 30 hotelkamers bestaande uit drie kamertypes, te weten: klein, middel en groot, verdeeld over de locaties Kruller en 't Witte Hoes, dat 40 meter verderop gelegen is.

' t Witte Hoes maakt onderdeel uit van Grand Café Hotel Kruller en is een kleinschalige, huiselijke accommodatie in een van de oudste panden van Otterlo.

Bij de start van de wandeltocht krijg je te horen of je logeert in het hotel of in 't Witte Hoes. Uiteraard kan je je voorkeur doorgeven, maar dit is slechts een verzoek. We doen ons best!

Alle kamers, zowel in het hotel als 't Witte Hoes beschikken over koffie- en theefaciliteiten, gratis WIFI en een eigen badkamer met een douche.

Het hotel beschikt alleen over één- en tweepersoonskamers. Bij eenpersoons bezetting van de hotelskamer is een toeslag van toepassing.

Dit alles, gecombineerd met een gezellige bar en een uitgebreid ontbijtbuffet, maakt het verblijf in Hotel Kruller en 't Witte Hoes tot een onvergetelijke ervaring.

Tijdens de Veluwe-2-daagse zijn alle maaltijden en diverse consumpties* inbegrepen!

Bij de start in Schaarsbergen word je ontvangen met een lekker kopje koffie of thee. Vervolgens ga je geheel zelfvoorzienend de bossen in. Er is weinig horeca (en toiletten) onderweg dus je krijgt een goed gevuld lunchpakket mee voor onderweg. Het lunchpakket is voorzien van een broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers en drankje. Zo kan je midden op de Hoge Veluwe heerlijk genieten van je lunch.

Onderweg, op de eerste dag, is er nog een tussenstop bij het Park Paviljoen, waar je even heerlijk kunt bijkomen. Eenmaal aangekomen in het hotel staat de welverdiende borrel klaar.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens niet vergeten worden. In de avond** zorgen we voor een "heerlick" dinerbuffet*** in het restaurant van Grand Café Hotel Kruller.

De volgende ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet om de dag goed te kunnen starten én wederom een goed gevuld lunchpakket voor onderweg.

Het einde van de tocht wordt bezegeld met een welverdiend drankje in Schaarsbergen.

* Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Het kan dus zijn dat er (even) geen plek is en dat je eventjes moet wachten.
** Ivm coronamaatregelen kunnen tijdsblokken gehanteerd worden.
*** Als de groep kleiner is dan 30 personen of door de geldende corona-maatregelen, kan het voorkomen dat het dinerbuffet vervangen wordt door een 3-gangen keuzemenu.

De start- en eindlocatie van deze Veluwe-2-daagse is
Restaurant het Boshuis*
gelegen aan de Koningsweg in Arnhem (Schaarsbergen).

Het starten is mogelijk tussen 10.00 en 11.00 uur.**

Restaurant het Boshuis is goed bereikbaar met de bus (ca. 28 min.) vanaf centraal station Arnhem. Vanaf de bushalte is het slechts +/- 500 meter lopen.

Kom je met de auto dan kan je deze parkeren op het parkeerterrein van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, gelegen op 5 minuten loopstand. Voor 4 euro kan je je auto beide dagen daar laten staan.

* Start - en eindpunt kunnen wijzigen.
** Starttijden kunnen ingedeeld worden in tijdsblokken. Zie voor jouw starttijd de reisinformatie welke je ontvangt ca. 3 weken voor de start.

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Honden zijn helaas niet toegestaan. Het meenemen van honden is alleen mogelijk bij de winteredities van de strand-2-daagse Scheveningen - Zandvoort. Kijk voor meer informatie op www.stours.nl/hond

Het minimum aantal deelnemers voor deze Veluwe-2-daagse is 20 personen.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Het park beschikt over ca. 1800 gratis te gebruiken Witte Fietsen, verdeeld over de diverse fietsenstallingen van het park.

De route van deze Veluwe-2-daagse passeert vier fietsenstallingen, te weten bij de ingang Schaarsbergen en Otterlo, bij het Park Paviljoen en het Kröller-Müller Museum.

Mocht je dus vlak voor de start of tijdens de Veluwe-2-daagse een blessure oplopen dan kan je dus ook een gedeelte (of alles) per fiets verkennen. Uiteraard mag je ook al op voorhand kiezen om te gaan fietsen.

"Witte fietsen: van iedereen"

Zodra een Witte Fiets in de stalling wordt gezet, mag een andere bezoeker er gebruik van maken. Ze kunnen dus niet gereserveerd worden of op slot worden gezet.

De Witte Fiets is de ideale recreatiefiets, zonder overbodige accessoires: simpel van ontwerp, zonder verlichting, zonder fietsbel, zonder versnelling. Het zadel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar. De instap is gemakkelijk en dankzij de tandwielverhouding fietsen de Witte Fietsen prettig.

Onderstaande prijzentabel toont de prijzen per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer.

Prijzen zijn inclusief alle elementen genoemd onder prijzentabel.

Bij eenpersoonsbezetting van de hotelkamer is genoemde eenpersoonstoeslag van toepassing.

De prijzentabel is het beste leesbaar op een computer. Het laden van de tabel kan enkele seconden duren. De kleuren in de tabel geven de beschikbaarheid aan.

INBEGREPEN
DAG 1

Toegangsbewijs NP Hoge Veluwe
1 x koffie/thee bij startpunt
1 x lunchpakket voor onderweg
1 x consumptie onderweg
1 x drankje bij aankomst hotel
3-gangen keuzemenu of buffet
3 x drankje tijdens diner
Hotelovernachting
Toeristenbelasting

INBEGREPEN
DAG 2

Toegangsbewijs NP Hoge Veluwe
Ontbijtbuffet in hotel
Lunchpakket voor onderweg
1 x drankje bij aankomst

ALGEMEEN

Bagageservice
Garantie STO-garant
Routebeschrijving(en)
Boekingskosten

INSCHRIJVEN

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 12 weken voor de start.