WANDEL
& WELLNESS

Zin in een "stoure" combinatie van sportief wandelen door de Zuid-Limburgse heuvels van Maastricht naar Valkenburg, heerlijk relaxen en een prachtig design hotel? Dat kan! Ga heerlijk genieten bij Thermae 2000!

WANNEER

Wandel & wellness Thermae 2000 lijkt op de heuvel-2-daagse, maar dan slechts met één wandeldag. Als je liever niet twee dagen wilt wandelen dan is dit echt iets voor jou!

2022
27 & 28 september 2022 (di-wo)
29 & 30 september 2022 (do-vr)


Wandel je liever over het strand? Kijk eens bij strand-2-daagse. Of als je liever wandelt door de bossen, kijk dan eens bij de bos-2-daagse. Of toch liever de stad-2-daagse Maastricht? Of de duin-2-daagse? Liever een combinatie van zeilen en wandelen over de Waddeneilanden met de eiland-3-daagse? Dat kan ook!

ROUTE

De wandelroute volgt tussen Maastricht en Valkenburg het "Krijtlandpad". Het Krijtlandpad biedt alles wat het Zuid-Limburgse Heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het Mergellandplateau, maar ook glooiende weiden, boomgaarden, beekjes, prachtige uitzichten en niet te vergeten de heuvels.

Na 12 kilometer Krijtlandpad ben je in Valkenburg. Hier kan je kiezen om te stoppen met wandelen of verder te wandelen, 10 kilometer, om de mergelarchitectuur, de natuur en de vestingstad van Valkenburg aan de Geul te ontdekken.

Dag 1

Maastricht - Valkenburg (ca. 12 of 22 km)

Dag 2
Thermae 2000

Wil je toch liever beide dagen wandelen? Kijk dan een bij de heuvel-2-daagse.

THERMAE 2000

Naast inspanning is ontspanning essentieel voor je gezondheid. Gelegen boven op de Cauberg in Valkenburg aan de Geul ligt Thermae 2000.

Geniet tijdens je bezoek aan Thermae 2000 van 7 uur toegang tot alle wellness faciliteiten, waaronder de thermale baden, whirlpools, vernieuwde sauna’s en rustruimtes. Geniet daarnaast van gratis belevenissen programma's, waaronder opgietingen, klankschaal sessies, floaten of mindfulness sessies.

Badkleding of ongekleed?

Kijk voor de actuele kalender van Thermae 2000 op onderstaande link:

www.thermae.nl/wellness/badkleding-en-ongeklede-dagen

ACCOMMODATIE

Kies je voor "wandel & wellness" dan kies je automatisch voor design met karakter in Hotel Valkenburg by Mercure.

Een oude brouwerij met inmiddels een nieuw designhotel als bestemming. Midden tussen het levendige Valkenburg én de natuur, waan je jezelf in de weelde van de natuur die hier luxe ontmoet. Design direct aan de Geul.

Gestyled comfort waar je je instant thuisvoelt. Nestel je in de ruime boxspring terwijl je rechtstreeks uitkijkt over het heuvelland. 26 m2 comfort is waar jij je overnachting een thuis gaat noemen.

De bedden staan standaard tegen elkaar aan met een topper erop en losse dekbedden. Wens je de bedden uit elkaar dan geldt een toeslag van € 10,- per kamer.

Je eigen kamer heeft alles wat jij nodig hebt. Een rauwe look en warme sfeer met luxe voorzieningen en een eigen badkamer met verfrissende wellness douche,.

www.valkenburgbymercure.nl

MAALTIJDEN

Tijdens deze wandel & wellness zijn op de eerste dag het lunchpakket en uitgebreid 3-gangen diner inbegrepen.

In de eerste ochtend ontvang je een lunchpakket voor onderweg, voorzien van broodjes, fruit, wat lekkers en een drankje.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond kan je terecht bij restaurant "Ruw"* gelegen in Hotel Valkenburg by Mercure voor een heerlijk 3-gangen menu**.

In de ochtend staat er uiteraard een ontbijtbuffet voor je klaar om je wellnessdag goed te kunnen starten.

* dinerlocatie kan wijzigen naar Restaurant De Beren Valkenburg
** Je kan er ook voor kiezen om dit arrangement zonder het diner en de bijbehorende diner-drankjes te boeken. Zo heb je lekker de vrijheid in de avond. De arrangementsprijs wordt dan 35 euro lager per persoon.

CONSUMPTIES

Tijdens de wandel & wellness zijn naast de maaltijden ook de meeste drankjes* op de eerste dag inbegrepen.

Bij de start in Maastricht word je ontvangen met een lekker kopje koffie of thee, waarna je op pad kan,.

Onderweg zijn diverse stops, waar je even heerlijk kunt bijkomen. Wat dacht je van een verfrissend drankje of een koffie met een échte Limburgse vlaai in Berg en Terblijt? Of een verkoelend ijsje in Valkenburg? Eenmaal aangekomen in het hotel staat uiteraard de welverdiende borrel koud.

Voldoende tussenstops dus onderweg die het wandelen tot een feest maken!

De consumpties gedurende de wellness dag in Thermae 2000 zijn voor eigen rekening.

* Consumpties kunnen bij mooi weer op het terras en bij slecht weer binnen. Dit alles zal altijd op basis van beschikbaarheid zijn. Het kan dus zijn dat er (even) geen plek is en dat het drankje in vorm van take-away zal kunnen zijn.

START

De startlocatie is "Grand Hotel L'Empereur*" gelegen tegenover het centraal station Maastricht.

Het starten is mogelijk tussen 09.00 en 11.00 uur**.

De startlocatie is door zijn ligging perfect bereikbaar met de trein.

Kom je met de auto en wil je deze bij het startpunt laten staan? Op P+R Maastricht Noord parkeer je gratis en reis je goedkoop verder met de bus naar het centraal station waar de startlocatie is.

Op loopafstand van de startlocatie (Q-Park P+R Station Maastricht.) kan ook geparkeerd worden, maar houd dan rekening met de parkeertarieven.

* startlocatie kan wijzigen
** Starttijden kunnen ingedeeld worden in tijdsblokken. Zie voor jouw starttijd de reisinformatie welke je ontvangt ca. 3 weken voor de start.

WEETJES

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Na afloop van je wellness dag reis je op eigen gelegenheid weer naar huis.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

PRIJS

De prijs van deze wandel & wellness is

27 & 28 september 2022
266 euro
231 euro (zonder diner & "dinerdrankjes")

29 & 30 september 2022
266 euro
231 euro (zonder diner & "dinerdrankjes")

Dit bedrag is per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer en is inclusief onderstaande elementen.

Kom je alleen, dan is de eenpersoonstoeslag 50 euro.

INBEGREPEN
DAG 1

1 x koffie/thee bij startpunt
1 x drankje + vlaai onderweg
1 x lunchpakket voor onderweg
1 x ijsje onderweg
1 x 3-gangendiner (optioneel)
3 x drankje tijdens diner (optioneel)
Hotelovernachting
Toeristenbelasting

INBEGREPEN
DAG 2

Ontbijtbuffet in hotel
Toegang Thermae 2000 (7 uurs-ticket)

ALGEMEEN

Bagageservice
Garantie STO-garant
Routebeschrijving

INSCHRIJVEN

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 12 weken voor de start.