HEUVEL
2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets "stours"?

Loop dan de heuvel-2-daagse van Maastricht naar Vaals. De heuvel-2-daagse is een tweedaagse wandelreis dwars door de heuvels van Zuid-Limburg inclusief hotelovernachting in Gulpen, uitgebreid diner, lunchpakketten voor onderweg, drankjes, ijs én vervoer van je bagage. Al met al dus volop genieten van wat het heuvellandschap heeft te bieden.

WANNEER

De heuvel-2-daagse wordt gelopen op:

2021

1 & 2 mei 2021 (za-zo)
20 & 21 mei 2021 (do-vr)
26 & 27 juni 2021 (za-zo)
30 sept. & 1 okt. 2021 (do-vr)
2 & 3 oktober 2021 (za-zo)

Komen deze data je niet uit? Of wandel je liever ergens anders? Kijk dan in onze agenda voor onze andere wandeltochten.

ROUTE

De route volgt het "Krijtlandpad" in het uiterste zuiden van Limburg. Het Krijtlandpad biedt alles wat het Zuid-Limburgse Heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het Mergellandplateau, maar ook glooiende weiden, boomgaarden, beekjes, prachtige uitzichten en niet te vergeten de heuvels.

Het Krijtlandpad is in zijn totaliteit ongeveer 90 kilometer lang en loopt in een rondje van Maastricht naar Vaals en weer terug. Dit streeklandpad is opgedeeld in zes etappes waarvan wij etappe 4 en 5 lopen.

Dag 1
Maastricht - Gulpen (ca. 23 km)

Dag 2
Gulpen - Vaals (ca. 20 km)

De genoemde afstanden zijn iets meer dan de originele etappe-afstanden. Dit komt doordat we onderweg "uitstapjes" maken naar leuke pauzeplekken én omdat het eindpunt bovenop de Vaalserberg ligt, in plaats van in het dorp.

BAGAGEVERVOER

Tijdens de heuvel-2-daagse wordt je bagage vervoerd van de ene plek naar de andere.

Je levert de bagage in bij de start in Maastricht. Deze zal kort na de start vervoerd worden naar het hotel in Gulpen. Hier kan je je bagage ophalen bij de receptie van het hotel.

De volgende ochtend geef je je bagage weer af, zodat deze weer vervoerd kan worden naar het eindpunt in Vaals.

Per persoon mag 1 stuk bagage meegenomen worden.

Zorg voor een weekendtas met wieltjes of een rugtas/backpack aangezien er soms kleine stukjes gelopen moet worden met de bagage (van en naar het station bijvoorbeeld).

MAALTIJDEN

Tijdens de heuvel-2-daagse zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Alle maaltijden dus!

Iedere ochtend ontvang je een lunchpakket voor onderweg, voorzien van een broodje, krentenbol, fruit, wat lekkers en een drankje.

Na een volle dag in de buitenlucht moet natuurlijk de inwendige mens zeker niet vergeten worden. In de avond zorgen we voor een super gaaf diner in het "Gulpener Brouwlokaal".

Opgezet volgens het 25 miles-concept serveren ze een "Brouwersmaaltijd" met alleen grondstoffen die binnen een straal van zo’n 40 kilometer zijn geproduceerd. Wat er precies geserveerd wordt, hangt af van het seizoen en de lokale leveranciers. Geef dus tijdig je dieetwensen en/of allergiën door.

Zo proeft Limburg dus écht!

CONSUMPTIES

Tijdens de heuvel-2-daagse zijn naast de maaltijden ook de meeste drankjes inbegrepen.

Bij de start in Maastricht word je ontvangen met een lekker kopje koffie of thee, waarna je op pad kan,.

Onderweg zijn diverse stops, waar je even heerlijk kunt bijkomen. Wat dacht je van een verfrissend drankje of een koffie met een échte Limburgse vlaai in Berg en Terblijt? En een verkoelend ijsje in Valkenburg? Eenmaal aangekomen in Gulpen staat uiteraard de welverdiende borrel koud.

De volgende dag een super stop bij boscafé 't Hijgend Hert en het einde van de tocht wordt uiteraard bezegeld met een welverdiend drankje bovenop de berg in Vaals.

Voldoende tussenstops dus onderweg die het wandelen tot een feest maken!

ACCOMMODATIE

De thuishaven van de heuvel-2-daagse is Hotel Gulpen gelegen aan de Dorpsstraat in Gulpen.

Hotel Gulpen is een uitstekende locatie voor een verblijf in het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Niet de luxe, maar de eenvoudige, sfeervolle kamers, de centrale ligging in het bourgondische Gulpen en het uitgebreide ontbijtbuffet maken het verblijf in dit hotel uitermate geschikt voor deze heuvel-2-daagse.

De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche.

Kies de kamer die bij je past. Je hebt keuze uit basic, comfort, deluxe en suite. Bekijk hieronder de verschillen.

Basic

Kleine, doch knus ingerichte kamer voorzien van basis luxe en sfeervol ingericht. De kamer is voorzien van gratis wifi, kluisje, telefoon, bureau, douche, toilet en flatscreen tv.

Afmeting: 12 m2

COMFORT

Comfortabele en sfeervol ingerichte kamer voorzien van basis luxe en sfeervol ingericht. Deze kamer is voorzien van gratis wifi, kluisje, telefoon, bureau, zitje, douche, toilet en flatscreen tv.

Afmeting: 18 m2

DELUXE

Ruime en sfeervol ingerichte kamer voorzien van hedendaagse luxe en sfeervol ingericht. De kamer is voorzien van gratis wifi, kluisje, telefoon, bureau, douche, toilet en flatscreen tv.

Afmeting: 25 m2

SUITE

Luxe, ruime en sfeervol ingerichte junior suite, waarvan een aantal voorzien van prachtig Javaans hemelbed, gratis wifi, kluisje, telefoon, bureau, douche, ligbad, toilet en flatscreen tv.

Afmeting: 40 m2

START

De startlocatie is "Grand Hotel L'Empereur*" gelegen tegenover het centraal station Maastricht.

Het starten is mogelijk tussen 09.30 en 12.00 uur**.

De startlocatie is door zijn ligging perfect bereikbaar met de trein.

Kom je met de auto en wil je deze bij het startpunt laten staan? Op P+R Maastricht Noord parkeer je gratis en reis je goedkoop verder met de bus naar het centraal station waar de startlocatie is.

Op loopafstand van de startlocatie (Q-Park P+R Station Maastricht.) kan ook geparkeerd worden, maar houd dan rekening met de parkeertarieven.

* startlocatie kan wijzigen
** Ivm COVID-19 is de starttijd ingedeeld in tijdsblokken. Zie voor jouw starttijd de reisinformatie welke je ontvangt 2 a 3 weken voor de start.

FINISH

Het eindpunt van de heuvel-2-daagse is bij
"Brasserie Wilhelminatoren Vaals".

Bovenop de heuvel biedt de Skywalk op de Wilhelminatoren op 34m hoogte een spectaculair uitzicht op Zuid-Limburg en Duitsland. Zo kan je in stijl afscheid nemen van de heuvels.

Vanaf de eindlocatie vertrekt er om 16.00 uur een touringcar terug naar centraal station Maastricht, via P+R Maastricht Noord, vanwaar je je reis huiswaarts kan beginnen.

WEETJES

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen.

Het minimum aantal deelnemers voor deze
heuvel-2-daagse is 15 personen.

Op deze wandeltocht zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

PRIJS

Genoemde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op een tweepersoonsbezetting van de hotelkamer en inclusief onderstaande elementen.

Kom je alleen, dan is de genoemde eenpersoonstoeslag van toepassing.

3-persoonskamers zijn beschikbaar. Kijk goed naar het maximale aantal personen per kamer in onderstaande tabel.

Sta je ervoor open om een kamer te delen met een andere (onbekende) wandelaar? Kijk dan eens op de facebookgroep "stoursmaatje" en vind hier je maatje.

INBEGREPEN
DAG 1

1 x koffie/thee bij startpunt
1 x drankje + vlaai onderweg
1 x lunchpakket voor onderweg
1 x ijsje onderweg
1 x drankje bij aankomst
Diner
3 x drankje tijdens diner
Hotelovernachting
Toeristenbelasting

INBEGREPEN
DAG 2

Ontbijtbuffet in hotel
Lunchpakket voor onderweg
1 x drankje onderweg
1 x drankje bij aankomst
1 x toegang Skywalk Wilhelminatoren

ALGEMEEN

Bagageservice
Garantie STO-garant
Routebeschrijving
Busvervoer terug naar Maastricht

INSCHRIJVEN

Spreekt deze wandeltocht je aan en wil je meelopen?

Schrijf je dan gauw in, want de inschrijving sluit 12 weken voor de start.